VEC R8: 8H Spa Francorchamps

Afgelopen zaterdag (8 mei) hebben de ERS-teams deelgenomen aan de voorlaatste wedstrijd van het Virtual Endurance Championship (VEC), de 8 uren van Spa-Francorchamps.

Aan de training kan het niet gelegen hebben want door alle 6 de leden is behoorlijk veel getraind en is veel tijd gestoken in het maken van een setup, iets wat nog erg lastig is gebleken gezien de vele verschillende bochten op Spa.

De kwalificatie verliep voor het Team van Luc, Raymond en Michel niet geheel vlekkeloos en sprake van een foutloos rondje was er dan ook niet met een P13 als gevolg. Het andere team van Jacco, Bauke en Sander deed het echter een stuk beter door als 7de te starten.

Het wedstrijdverloop kende voor beide teams een even groot contrast. Waar het team van Luc, Raymond en Michel al vroeg in de race tegen een achterstand van 3 ronden aankeek door een mega klappen boven eau rouge. Daar vond een GTE-auto het nodig om per direct te testen wat de draaicirkel was van een Porsche 911, van uitwijken was helaas geen sprake en dus moest er door de pitcrew behoorlijk wat hersteld worden. Toch besluitende om door te blijven rijden werd een plek 13 veiliggesteld gedurende de race.

Het team van Jacco, Bauke en Sander kende gelukkig een veel beter verloop, iets wat ook een keer nodig was voor de heren na de ellende van de afgelopen races. Langzaamaan werd de weg naar voren gevonden, door uitvallen van andere en het rijden van een constant ritme werd een korte tijd zelfs plek 2 gerealiseerd. Door de strategische keuzes en het race tempo van de andere teams is het uiteindelijk plek 3 geworden, meteen het beste resultaat voor het team in dit 13de VEC-seizoen.

Volgende maand nadert het VEC-seizoen weer het einde als de virtuele 24 uur van Le Mans wordt verreden gedurende het weekend van 5 en 6 juni. Tijd om te trainen en de koffie apparatuur voor te bereiden op de komende slijtageslag.