ERS League

Ben jij in het bezit van het spel rFactor 2 en lijkt het jou leuk om te simracen? Dan is Exclusive Racing Series zeker wat voor jou. Wij racen elke woensdagavond met een leuke club ERS leden. Daarnaast nemen wij met drie ERS teams deel aan het Virtual Endurance Championship (VEC).

Om in de geschiedenis te duiken van ERS moeten we aardig wat jaartjes terug, naar 2004 om precies te zijn. ERS heeft heeft aardig wat jaartjes aan de weg getimmerd met mooie kampioenschappen maar in 2015 was het even welletjes geweest met de league. We besloten er een punt achter te zetten. Sommige crewleden hadden hun stuurtje aan de wilgen gehangen. Andere crewleden gingen de endurance wereld in bij het Virtual Endurance Championship (VEC). Wij zijn een aantal jaren actief geweest met de GT’s met de Corvette. Inmiddels rijden we al vier jaar in de LMP met twee teams, en starten we komend seizoen met drie teams.

In 2020 was de wens om weer eens in week een kampioenschap te organiseren. De keuze viel op de Porsche waar wij een mooi kampioenschap mee hebben beleefd.

Begin 2021 Ferrari GTE was de volgende auto waarmee ERS een kampioenschap mee heeft georganiseerd. Intussen was het ledenaantal flink gegroeid en hebben wij Discord flink uitgebreid met informatie. Intussen heeft ERS al een flink aantal kampioenschappen afgewerkt oa met de Ferrari, DTM en de Indycar. Diversiteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Dan even terug naar deze Nederlands/Belgisch simleague.
ERS kenmerkt zich doordat deze league vrij toegankelijk is zonder al te veel poespas. Fixed setup staat ook hoog in het vaandel van ERS. Door dit toe te passen kunnen de rijders zich focussen op het echte racen zonder zich al te veel bezig te houden met een setup. Door de hierboven genoemde punten onderscheiden wij ons van menig andere league en dat willen wij graag zo houden.

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je meedoen? Maak een accountje aan op de website en schrijf je in voor de diverse competities die we organiseren! Check ook onze Discordserver voor meer info en een plek om te chatten met de andere racers. Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd terecht op onze contactpagina.