ERS League

Om in de geschiedenis te duiken van ERS moeten we aardig wat jaartjes terug, naar 2004 om precies te zijn. ERS heeft heeft aardig wat jaartjes aan de weg getimmerd met mooie kampioenschappen maar in 2015 was het even welletjes geweest met de league. We besloten er een punt achter te zetten. Sommige crewleden hadden hun stuurtje aan de wilgen gehangen. Andere crewleden gingen de endurance wereld in en wel bij het Virtual Endurance Championship ook wel VEC genoemd. Wij zijn een aantal jaren actief geweest met de GT’s met jawel de Corvette. Inmiddels rijden we al vier jaar in de LMP met twee teams.

In 2020 was de wens om weer eens in week een kampioenschap te organiseren. De keuze viel op de Porsche waar wij een mooi kampioenschap mee hebben beleefd.

Begin 2021 Ferrari GTE was de volgende auto waarmee ERS een kampioenschap mee heeft georganiseerd. Intussen was het ledenaantal flink gegroeid en hebben wij Discord flink uitgebreid met informatie. Intussen heeft ERS al een flink aantal kampioenschappen afgewerkt oa met de Ferrari, DTM en de Indycar. Diversiteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Dan even terug naar deze Nederlands/Belgisch simleague. ERS kenmerkt zich doordat deze league vrij toegankelijk is zonder al te veel poespas. Ook zijn de regels vrij helder in deze league. Je gedraagt je naast en op baan ‘netjes’. Door deze insteek hebben wij weinig regels opgesteld, gewoon racen en gaan. Dit heeft tot nu toe goede resultaten opgeleverd en de race commissie hoefde maar weinig in actie te komen.
In de meeste ERS kampioenschappen wordt er gereden met een zogenoemd fixed setup. Door dit toe te passen kunnen de rijders zich focussen op het echte racen zonder zich al te veel bezig te houden met een setup. In 2022 zal daar enigszins verandering in gaan komen. Bij sommige kampioenschappen zal de setup tool opgezet worden waardoor het mogelijk wordt om een eigen setup te bouwen.

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je meedoen? Neem contact met ons op via de contactpagina of bezoek onze Discordserver.

 

Onze servers

Kalenders