Indy Cup R6: Red Bull Ring

In eerste instantie zou vanavond op een oval worden gereden, maar omdat daar wat technische probleempjes mee waren, is alsnog voor de Oostenrijkse A1 Ring gekozen. Gelukkig zijn de ERS rijders heel soepel en meegaand; er waren 15 virtuele coureurs op dit evenement afgekomen.

Omdat er met live weather wordt gereden (en het regende in Oostenrijk), was de quali een compleet natte aangelegenheid. Een enkeling probeerde het nog op slicks, maar de snelle tijden werden op regenbanden gereden. Uiteindelijk was het Roy Ton die de pole veroverde. Luc Servais zat daarachter op een krappe tiende en Jacco Visser op 3 tiende van de pole.

De bandenkeuze voor de race was lastig; Ton en Servais kozen voor de regenband en Visser voor de slicks. Dat bleek ook de beste keus te zijn, want (in combinatie met de start vanaf de droge lijn) kon Visser direct P2 overnemen en goed bij blijven bij Ton. Echter, in lap 6 hadden beiden kort contact in sector 3 waardoor Visser zijn voorvleugel moest vervangen en daardoor zijn kansen verspeelde.

Marcel van der Linden kwam gestaag opzetten vanuit het middenveld en klom op naar P1. Daarachter waren het Bauke Bouma en de eerder genoemde Servais en Ton die om het podium vochten. In the heat of the fight tussen deze 4, was er helaas contact, waardoor Bouma en van der Linden naast de baan kwamen. Bouma kon verder, maar voor van der Linden was de race over.

Door de natte baan met de droge lijn was het overal wel spannend. Inhalen en uitremmen op nat is nu eenmaal een uitdaging; dat merkte iedereen. Uiteindelijk was het Roy Ton die zijn pole position kon verzilveren (dus eigenlijk vergulden). Luc Servais eindigde ook op de positie vanwaar hij was gestart en de bronzen plak was voor Bauke Bouma die uiteindelijk 4 plaatsen had goed gemaakt tijdens de race.

In het klassement heeft Luc Servais zijn eerste plaats verder verzekerd, mede door het uitvallen van Marcel van der Linden (die nu op P3 staat). Ook omdat Raymond Makkus en Michel Gulpen niet hebben gereden, is Bauke Bouma opgeklommen naar de tweede plaats.

De volgende race (woensdag 13 oktober) zal worden verreden op Laguna Seca. Ik geef geen garantie, maar de kans op regen lijkt me zeer klein.