Indy Cup R5: Montreal

Inmiddels is het ERS Indycar seizoen 2021-3 al enige tijd onderweg en zien we dat Luc Servais aan de leiding staat in het kampioenschap. Servais heeft de smaak aardig goed te pakken want met drie overwinningen voert hij de Indycar kampioenschap aan met 115 punten. Zijn geduchte tegenstander Marcel v.d. Linden heeft de tweede plek opgeëist met 85 punten.

V.d. Linden heeft één overwinning op zijn naam staan welke hij heeft behaald op het circuit van Mid Ohio maar pakte daarnaast toch wat podiumplekken waardoor hij toch flink wat punten in de pocket heeft. Dan Michel Gulpen welke op de derde plek staat met 78 punten. Gulpen volgt goed als het gaat om de punten. Gulpen wist op Daytona het podium te bereiken en heeft daarvoor nog enkele goede resultaten geboekt. Raymond Makkus (4) en Bauke Bouma (5) volgen de top 3 op de voet. Daarna zien we een gaatje naar de nummers 6, 7 en 8. Dit zijn respectievelijk Tim de Ruig, Dave de Bruin en Roy Ton.

Dan even terug naar de afgelopen race op Montreal waar v.d. Linden nipt de pole kon pakken voor Makkus en Servais. Makkus kon voor het eerst dit seizoen het hoogste schavot betreden en boekte zijn eerste Indycar overwinning. V.d. Linden had het in de race flink aan de stok met Servais maar kon de schade in het kampioenschap beperkt houden door op de tweede plek te eindigen voor Servais. Menno Kuijvenhoven, welke een aantal races gemist heeft, eindigde op de vierde plaats en zal daar zeker tevreden mee zijn. Roy Ton pakte de vijfde plaats en heeft de smaak weer te pakken nadat hij noodgedwongen Daytona moest missen. Bauke Bouma reed heel knap naar de zesde positie nadat hij de race vanuit de achterste regionen moest starten. Gulpen, de nummer drie van het kampioenschap, was toch iets wat tegenvallend en eindigde op de tiende plaats. Gulpen maakte wat foutjes in de race wat wij niet van hem gewend zijn. Te meer omdat hij de vorige race vrij constant in de top geëindigd is. Maar de Limburger zal er weer staan op de Red Bull Ring in Oostenrijk, zo zei hij.

Ook bereiden VEC teams zich voor op de eerste VEC race op het circuit van Monza. De race zal zaterdagmiddag 9 oktober 2021 verreden worden. De tijden zijn wel veranderd ten opzicht van vorige seizoen. De race zal om 13:00 uur aanvangen, dus heb je zin om mee te kijken check dan Discord.
Zin om aan te sluiten bij deze league? Meld je dan aan via www.exclusiveracingseries.nl, Discord of via [email protected].