Indy Cup R10: Barber

3 November 2021, de finale van een spannend kampioenschap op dit prachtige, maar moeilijke circuit in Alabama.

Zoals vorige week al vermeld, is het kampioenschap al beslist in die zin dat Luc Servais maar liefst 29 punten voor staat op de nr 2. Maar de strijd om zilver en brons is nog in volle gang: Bauke Bouma 140, Tim de Ruig 120, Menno Kuijvenhoven 118 en Raymond Makkus 116 punten; zij kunnen allemaal in theorie nog 2e worden.

Tijdens de practice heeft Kuijvenhoven andermaal zijn snelheid laten zien met een 1:03:346, dat is 3 tienden sneller dan Servais en 6 tienden sneller dan Makkus. Bouma en de Ruig zijn waarschijnlijk aan het sandbaggen, om een populaire uitdrukking te gebruiken, want zij zitten nog in de 1:05. Helaas hadden slechts 11 rijders de moeite genomen voor deze race. De kwalificatie was uitermate spannend. Na 20 minuten was het wederom Kuijvenhoven op pole, als enige een 1:02:996. Dave de Bruin zat daar 3 tiende achter met een tweede startplek en Raymond Makkus daar weer 8 honderdsten achter op P3. Servais en Bouma zaten daar weer kort achter… Dan de race!

In bocht 1 kwam de Bruin iets naast de baan en verloor zodoende plek 2 aan Makkus en 3 aan Servais. ook Kuijvenhoven kwam in de eerste ronde flink naast de baan, waardoor hij veel plaatsen verloor. Na enkele rondes kon Servais P1 overnemen van Makkus. Halverwege de race verloor Servais zijn voorvleugel bij het inhalen van enkele achterblijvers, waardoor ook hij terugviel. Zodoende kwamen Bauke Bouma en Jacco Visser op P2 resp. P3 terwijl zij de gehele race zwaar in gevecht waren. Kuijvenhoven kwam wel steeds weer dichtbij, maar het podium bleek onbereikbaar voor hem.

Makkus gaf de leiding niet meer uit handen en finishte met een zeer ruime marge op de vechtende Bouma en Visser die zodoende op P2 en P3 eindigden. Voor de eindstand van het kampioenschap betekent dit het volgende:

  1. Luc Servais 195 punten
  2. Bauke Bouma 162 punten
  3. Raymond Makkus 141 punten
  4. Menno Kuijvenhoven 136 punten
  5. Tim de Ruig 134 punten
  6. Dave de Bruin 109 punten
  7. Roy Ton 105 punten

Volgende week 10 november begint het nieuwe kampioenschap met de BMW M4. Er kan nog worden ingeschreven!