GTE Cup R9: Malaysia

De één na laatste GTE race is aangebroken waarbij het nog onnoemelijk spannend is in het kampioenschap. Op het warme circuit, waar het overigens droog bleef, pakte Luc Servais de pole met een 2:01.3 voor Henry Seal en Serge Bakker. Servais verklaarde dat hij daar erg blij mee was aangezien hij nu aan de leiding staat in het ERS GTE kampioenschap. Zijn directe concurrent in de strijd, de Engelsman Alex Trayhorn, moest de wedstrijd aanvangen op de zesde plek. De sprintrace werd uiteindelijk gewonnen door Seal voor Servais en Trayhorn.

Bij de hoofdrace werd de top 8 omgedraaid waardoor Sander Bouma op pole stond. De kampioenschapsleider Servais moest vanaf de zevende plek starten en Trayhorn vanaf de zesde plek. Serge Bakker wist de hoofdrace te winnen en mocht de bokaal mee naar huis nemen. Bakker werd op het podium vergezeld door Seal en Trayhorn. Servais bezette de vierde plek.

Servais en Trayhorn gaan volgende week woensdag (29 juni) op het circuit Bahrein uitmaken wie zich ERS GTE kampioen mag noemen. Servais heeft nu 214 punten en Trayhorn 207 punten, een verschil dus van 7 punten. We gaan zien wie er de meeste trainingsrondjes voor over heeft om zo goed mogelijk aan deze race avond te beginnen. Dennis Berends staat op de derde plaats met een puntenaantal van 159. Dave de Bruin heeft nu 153 punten. Dus daar zal het ook onwijs spannend worden. Wie van de drie gaat er met de derde plaats vandoor in dit mooie ERS GTE kampioenschap. Albert van der Werff, Raymond Makkus en Tim de Ruig zullen nog hun best moeten doen om plek zes te pakken.

Mocht je mee willen kijken met diverse ERS rijders, check dan de onderstaande linkjes! Zij zullen de volgende gehele race avond streamen:
Dave de Bruin: https://www.twitch.tv/davedebruin
Dennis Berends: https://www.twitch.tv/db911nl
Luc Servais: https://www.twitch.tv/ravvyoly
Raymond Makkus: https://www.twitch.tv/raymondmakkus
Om 20:00 begint de kwalificatie, waarna om 20:20 de sprintrace en rond 21:00 de hoofdrace aan zullen vangen.

Na de race in Bahrein zullen de ERS rijders gaan genieten van hun welverdiende vakantie en zal ERS zich gaan voorbereiden op het seizoen 2022-3 welke in september 2022 zal aanvangen, maar daarover later meer.
Stay tuned!