GTE Cup R10: Bahrein

De laatste race stond in het teken van de battle tussen de kemphanen Alex Trayhorn en Luc Servais. Voorafgaand aan deze laatste GTE race stond Servais zeven punten voor op Trayhorn. Dit gaf enige rust bij Servais maar hij gaf vooraf al aan dat hij toch gespannen was.

De kwalificatie was enorm spannend, waar Servais dacht dat hij de pole had gepakt ging Trayhorn er in het laatste gedeelte van de kwalificatie nog onder door met een 1.57.1, 1 tiende sneller ten opzichte van Servais. Het had zo moeten zijn, de twee kanshebbers op het kampioenschap stonden vooraan in de sprintrace. Menno Kuijvenhoven pakte P3 voor zijn rekening voor Dennis Berends en Dave de Bruin. Alle drie nog kanshebbers op de derde plaats in het algemeen klassement.

In de sprintrace was iedereen voorspoedig weg en moesten Trayhorn en Servais een aantal rijders aan zich voorbij laten gaan. Trayhorn en Servais vochten uiteindelijk om de vierde plek waarbij Servais Trayhorn verschalkte. Daarna kreeg Trayhorn nog een tik van Raymond Makkus waardoor hij iets terugviel maar wel zijn vijfde plek behield. Door een fout van Kuijvenhoven, welke derde lag, kon Servais nog het podium pakken. De kansen voor Servais waren dus nog meer gestegen na de sprintrace. Berends deed goede zaken en zag de finishvlag als eerste voor de Bruin.

Met een reversed grid was de pole voor Bas Riemenschneider voor de hoofdrace. De start verliep soepel maar in de eerste bocht ging het mis. Diverse auto’s raakte elkaar waardoor het voor Makkus echt slecht afliep, die moest opgeven. Door deze crash had Servais ook schade opgelopen maar kon zijn weg vervolgen. Directe gevechten waren er niet echt meer waardoor Dave de Bruin naar zijn vijfde overwinning binnen dit kampioenschap kon rijden. Berends pakte de tweede plaats voor Servais die derde werd. Trayhorn pakte de vierde plaats en moest zijn meerdere erkennen in Servais.

Luc Servais pakt hierdoor het ERS GTE kampioenschap voor Alex Trayhorn en Dennis Berends. De ERS crew feliciteert de top drie. Verder gaat onze dank uit naar overige ERS GTE rijders. De zomerstop voor ERS is aangebroken en iedereen zal zijn welverdiende rust pakken. Er zal tijdens de zomerstop nog één ERS evenement georganiseerd worden, maar daar later meer over.
Op 7 september 2022 zal het seizoen 2022-3 weer aanvangen. Houd daarvoor onze website en ons Discord kanaal in de gaten voor informatie.