Ferrari Cup R13: Zandvoort

De allerlaatste race met de Ferrari 488 GTE vond plaats op ons eigen Zandvoort.

Drie rijders hadden nog kans om het Ferrari kampioenschap naar zich toe te trekken; Marcel v.d Linden, Raymond Makkus en Luc Servais.
Zestien auto’s verschenen op de track tijdens de kwalificatie. Gedurende het lichter worden van de auto’s gingen de tijden navenant naar beneden. Zoals altijd veranderde de stand flink in de laatste rondjes. Uiteindelijk was de pole welverdiend voor Luc Servais; op slechts 32 duizendste zat Marcel van der Linden en Bauke Bouma mocht starten vanaf P3.
De start verliep vrijwel zonder incidenten behalve dat Dave wat moeite had om uit de startblokken te komen; uiteraard werd er zo her en der wat verf uitgewisseld, maar iedereen bleef in de race. Ook bleef het veld in het begin dicht bij elkaar. Iets voor de helft van de race werd Piet Smeitink uit de kopgroep geknikkerd, omdat hij bij het uitkomen van de Tarzanbocht te vlot op het gas ging en de muur kuste.
Verder was het loeren op elkaar om te kijken wie er als eerste de pitstop ging maken. Of wie juist niet. Uiteindelijk kwam Jacco Visser op de koppositie te rijden met Siete van Seijen op zijn bumper. Door brandstof te besparen en te fluisteren tegen de bandjes wisten zij deze positie te bereiken. Van der Linden en Servais stonden echter op verse zachte bandjes en kwamen hard dichterbij. Daarnaast kwam van Seijen nét wat brandstof te kort dus moest hij een ronde voor het eind alsnog pitten (met een P9 als eindresultaat). Visser werd nog ingehaald door van der Linden, maar “kreeg” op wonderbaarlijke wijze zijn eerste plek terug in de laatste bocht. Daardoor werd het nog erg spannend; van der Linden finishte op P2 en en op 1 tiende afstand was P3 voor Luc Servais.
Marcel vd Linden heeft het ERS Ferrari GTE kampioenschap definitief naar zich toe getrokken en mag de hoogste trede van het podium betreden gevolgd door Raymond Makkus en Luc Servais.
Nu is het even plaats rust bij ERS, nou ja, we gaan twee mooie F1 evenementen organiseren op Montreal en Monaco. Het volgende ERS kampioenschap zal aanvangen op woensdag 21 april met de DTM auto. Interesse om mee te rijden? Bezoek vooral even onze Discord (zie knop hieronder)!