Ferrari Cup R12: Mills Metro

De een na laatste race van dit kampioenschap vond plaats op het niet bestaande baan want deze is gemaakt door en voor rFactor2. Een technische baan waar de muur altijd heel dichtbij is.

De kwalificatie van een half uur was (zoals vaak) prooi voor Marcel van Linden met 1:14.752. Op een respectabele 3 tiende stond Roy Ton en met weer 4 tiende daarachter Jacco Visser.

De start was voor veel rijders erg lastig. Omdat het rechte stuk nogal helde moest er een voet op de rem blijven staan. Vermoedelijk had Johan van Doren daar het meeste last van. Hij kwam slecht van z’n plek, kon worden ontweken door de auto achter hem, maar voor Siete van Seijen was dat helaas niet mogelijk… Vooraan kon van der Linden gewoon zijn plek behouden. Ton en Visser gingen gezamenlijk de eerste bochten door, waarna Visser P2 kon bemachtigen. Daarachter waren het Erwin Muskens, Luc Servais en Dave de Bruijn die de top 5 compleet maakten.

Eerste en enige uitvaller was van Seijen; de rest heeft de auto redelijk intact over de finish kunnen krijgen. Van der Linden finishte zoals verwacht op P1. Luc Servais wist na een solide race P2 te pakken en enkele seconden daarachter wist Roy Ton de derde plaats van het podium te behalen.

De laatste race vindt plaats op ons eigen Zandvoort. Raymond Makkus staat op 11 punten achter Marcel van der Linden. In theorie kan Makkus het kampioenschap nog binnenslepen, maar of van der Linden dat zomaar laat gebeuren… De derde plaats is nu voor Luc Servais met 90 punten. Dennis Berends bezit P4 maar met 63 punten kan hij niet meer klimmen.

Na de laatste race op 31 maart rusten wij niet tot het nieuwe DTM kampioenschap begint. Tussen het Ferrari en DTM kampioenschap zullen wij achter het stuur kruipen van een Formule 1 auto. Nee, niet voor het seizoen 2020 maar uit 1991. Het Formule 1 veld zal respectievelijk twee circuits aandoen en dat zijn niet de minste, Montreal en jawel, Monaco. Zorg dat je erbij bent en meld je aan via Discord. Voor het DTM kampioenschap zijn nog zitjes beschikbaar.