F3 Cup R8: Magny-Cours

Midden Frankrijk was deze keer het toneel voor de F3. Velen reden dit circuit voor het eerst en anderen kenden deze baan van een andere bouwer en dat voelde uiteraard heel anders. Helaas stonden er slechts 13 auto’s op de grid; oorzaak waarschijnlijk voorjaarsvakantie en een enkeling die nog ligt bij te komen van Carnaval…

Bij Ziggo Sport hebben ze het altijd over de ‘usual suspects’ die het eerst afvallen, maar hier waren het de usual suspects aan de voorkant van het veld. Dave de Bruin reed met een 1:34.139 naar P1; Menno Kuijvenhoven zat daar een krappe tiende achter en Luc Servais daar weer 4 tienden achter. Onze rookie Jan Schoneveld moet wederom worden vermeld met een mooie P4 op 4 honderdsten achter de P3.

De Bruin kon in het begin de aanvallende Kuijvenhoven van zich afslaan, maar op een gegeven moment werd er enkele keren stuivertje gewisseld. Kuijvenhoven was iets sterker en stond de eerste plaats niet meer af. Servais, die i.v.m. een straf (want dat kan ook bij ERS) van P5 moest starten, kon doorkomen tot P3. Jan Schoneveld kon zijn startpositie niet verzilveren en viel jammer genoeg uit, net als Rolf Baas.

Door de omgekeerde eerste acht, was de eerste startrij voor Derk Oost en Albert van der Werff met daarachter Jacco Visser en Tim de Ruig. Na de start waren de heren vooraan lekker in gevecht, tot de Bruin en Kuijvenhoven in de spiegels zichtbaar waren. Toen zij beiden vooraan reden, spinde de Bruin in de chicane, waardoor hij achterstevoren op start/finish kwam te staan. Uiteraard moest hij enkele auto’s langs laten voordat hij zijn weg kon vervolgen; dat kostte hem uiteindelijk wel de leiding in het algemeen klassement. Tijdens de pitstops kon de Ruig voorbij Visser komen, terwijl van der Werff en Servais daar vlak achter zaten. Oost was iets verder terug gevallen. In de laatste paar rondes wist Servais nog door te stomen naar P2, op ruime afstand van de winnende Kuijvenhoven. De Ruig pakte zodoende het brons deze race. Schoneveld en Baas behoorden wederom tot de uitvallers, evenals Robert Bakker en Cor van der Kreeke.

Zoals gezegd, de Bruin heeft de leiding in het algemeen klassement moeten afstaan aan Kuijvenhoven die nu leidt met 13 punten voorsprong. Servais heeft een achterstand op de Bruin van 29 punten. Met nog 4 races te gaan zegt dat niet heel veel. De strijd om de vierde plaats gaat vooral tussen Visser, de Ruig en Berends. Roy Ton zal verder terugvallen, omdat hij helaas dit kampioenschap heeft moeten opgeven. Volgende week is Singapore aan de beurt; de eerste practice-laps zijn al gereden…