F3 Cup R5: Oschersleben

Oschersleben ligt in de buurt van Maagdenburg, vrijwel midden tussen Hannover en Berlijn. De DTM heeft hier geregeld races gedaan, maar ook de F3 waar deze Tatuus ook toe behoort. Benieuwd hoe het is geweest? Lees dan verder!

Bij het ingaan van deze race had Menno Kuijvenhoven zijn voorsprong op Roy Ton uitgebouwd naar een ruime marge van 32 punten. Op 38 punten achterstand stond Dave de Bruin. Op ruime afstand vechten Jacco Visser, Luc Servais en Tim de Ruig om de vierde plaats. De avond voor de race had Kuijvenhoven de derde tijd geklokt, de Bruin zat daar slechts 6 honderdste achter. Ton bleef in de vrije trainingen op ruime afstand van deze twee. Echter, in het uur voorafgaand aan de race zaten de drie kemphanen nog 6 tienden bij elkaar vandaan.

Bijna logisch dat Kuijvenhoven wederom de snelste tijd liet neerzetten in de kwalificatie. Servais zat daar een krappe tiende achter en Ton anderhalve tiende. Gezegd moet worden dat de top 8 binnen een seconde zat en de eerste 15 binnen 2 seconden.

Door – kennelijk – een technisch probleem kon Roy Ton niet aan de start verschijnen. Een disconnect was het gevolg. Vervolgens reed Kuijvenhoven onbedreigd naar de finish. Servais behield zijn tweede plaats en door het niet starten van Roy Ton en het inhalen van Raymond Makkus reed Dave de Bruin als derde over de finish.

Door de omgedraaide top 8 was de pole van de hoofdrace voor Jos van der Sterren. P2 was voor Jacco Visser en P3 voor Dennis Berends. Deze top drie bleef geruime tijd in dezelfde volgorde, maar Kuijvenhoven kwam op vanaf P8. Hij maakte een vroege pitstop om zo tactisch verder naar voren te komen. Helaas voor hem blies hij in het tweede deel van de race zijn motor op en viel daardoor uit. Van der Sterren had enkele kleine akkefietjes en verloor daardoor de aansluiting met de kop. Dennis Berends had daar geen last van. Hij reed zeer solide en maakte ook nog handig gebruik van een aanrijding tussen Luc Servais en Tim de Ruig; Het hoogste podium (zijn tweede bij ERS) was zodoende zijn deel. De Ruig finishte op P2 en Servais op P3. Naast Kuijvenhoven kende deze race ook Ad Dumont als uitvaller met een opgeblazen motor. Johan van Doren, Luuk Roelofs en Robert Bakker vielen ook uit.

Het algemeen klassement ziet er als volgt uit:
Menno Kuijvenhoven 145 pts
Roy Ton 112 pts
Dave de Bruin 110 pts
Luc Servais 104 pts
Tim de Ruig 100 pts
In het ‘middenveld’ (P9 t/m P13) is het ook zeer spannend. En over spannend gesproken, volgende week staat het stratencircuit van Monaco op het programma…