DTM Cup R9: Hockenheimring

Lang leve “Live Weather”

Vandaag regende het in Duitsland, zodat ook bij ERS de kwalificatie én race op wets gereden diende te worden. Aangezien daar niet of nauwelijks op getraind was, werd dat een flinke uitdaging. Toch was aan het eind van die kwalificatie het verschil tussen de P1 en de P14 (de laatste) maar exact 2 seconden. Tim de Ruig kwam goed boven drijven (even lachen om mijn zelf bedachte woordspeling) door met een 1:41:524 de Pole op te eisen. Op ruim 2 tiende stond Luc Servais op P2 en op 3 tiende Dennis Berends op P3.

De start van de race verliep voor Raymond Makkus zeer goed. In een paar laps klom hij van P7 naar P2. Daarbij was wel een race-incident tussen Dennis Berends en Makkus, waar Berends vertraging door opliep. Na ongeveer 2 of 3 laps verloor Tim de Ruig zijn P1 én ook P2 aan Servais en Makkus. Beide laatstgenoemden (ook de P1 en P2 in het kampioenschap) reden samen langzaam weg van de rest van het veld.

Ik weet niet wie de bandenfabrikant van deze DTM’s is, maar er moest flink gefluisterd worden om de race op een ordentelijke manier uit te rijden. Voor Raymond Makkus was het noodzakelijk om vers rubber te halen. Na zijn stop lag hij wel op P4 in plaats van P2. Maar doordat hij veel meer grip had, kon hij P3 weer overnemen van de Ruig. P2 was inmiddels voor Bauke Bouma, die deze plaats tot het eind wist te verdedigen op de snellere Makkus. In de stand om het kampioenschap heeft Luc Servais met deze overwinning zijn voorsprong op Raymond Makkus uitgebreid naar 11 punten.

Volgende week is het oer-Hollandse Assen aan de beurt en daarna blijven we in Nederland voor de afsluiter op Zandvoort.