DTM Cup R8: Monza

Het circuit van Monza mag natuurlijk niet ontbreken in het ERS DTM kampioenschap 2021-2 dus is het hele circus afgereisd naar Italië.

De kwalificatie stond om 20 uur weer op de planning en zou een half uur duren. De kwalificatie kon op een droge baan gereden worden en gedurende de sessie zagen we de tijden alweer flink omlaag gaan. Waar Makkus dacht in de laatste minuten de pole te hebben veroverd gingen Servais en Kuijvenhoven er nog onderdoor. Servais vertrok dus van pole voor Kuijvenhoven, Makkus en de Bruin.

Wij weten dat het altijd dringen is voor de eerste chicane maar het veld vond op een goede manier zijn weg door deze krappe chicane. Na een paar ronden hadden zich een paar mooie groepen gevormd op de baan. Op kop lag Makkus met daarachter Servais, de Bruin en Kuijvenhoven. Daarachter probeerde Visser B.Bouma uit te remmen in de eerste chicane maar verremde zich en hobbelde over een aldaar gelegen broodje, dit moest Visser bekopen met een spin.

Intussen had Kuijvenhoven de Bruin ingehaald maar bij het opkomen van het rechte stuk verloor Kuijvenhoven zijn auto en spinde waardoor hij ook de Bruin meenam. Beide vielen terug in het veld. De Ruig kon zodoende de derde plaats overnemen terwijl Makkus en Servais in een heftig gevecht waren geraakt. Daarachter waren er ook behoorlijke gevechten te zien tussen B. Bouma, Philippi en Ton. De Ruig moest de pits opzoeken i.v.m. een drive through penalty, zodoende kon Berends zijn derde plek overnemen.

Makkus kon stand houden t.o.v. Servais maar had het daar aardig moeilijk mee. Desondanks was Makkus zeer tevreden omdat hij in de stand om het kampioenschap Servais tot 1 punt genaderd is. Berends heeft met zijn 3de plaats goede zaken gedaan in het kampioenschap want ook daar staat hij op de 3de plaats met 115. Visser kon uiteindelijk opklimmen naar een mooie 4de plaats met daarachter Ton en de Ruig.

In het kampioenschap is het niet alleen aan de kop spannend maar zeker ook in het middenveld. De nummers 3 t/m 7 hebben nog kans op om de derde plaats in het ERS DTM kampioenschap te veroveren. Volgende week zullen de DTM bolides starten op het mooie circuit van Hockenheim. Ben jij in het bezit van rFactor 2? Dan nodigen wij jou uit om deel te nemen! Breng ons een bezoekje op Discord, dan leggen we je alles uit.