DTM Cup R7: Donington Park

Woensdagavond 9 juni was het DTM-circus aanbeland op het Engelse Donington Park; een listig baantje dat erg zwaar is voor de bandjes (gelukkig zijn er geen banden geploft op bijvoorbeeld het rechte stuk).

Tijdens de kwalificatie liet Menno Kuijvenhoven de beste tijd noteren. Op minder dan een tiende afstand pakte Luc Servais P2. P3 was voor Dave de Bruin (op 6 honderdsten achter de P2).
Dan de race: In de eerste ronde kwam Menno iets buiten de baan, waardoor hij snelheid verloor en zowel Luc als Raymond Makkus voorbij moest laten. Gedrieën liepen ze gestaag weg bij Tim de Ruig, die inmiddels van P6 naar P4 was geklommen. In lap 3 schoof Menno wederom van de baan, waarna hij terugkwam in het middenveld. Verder naar achteren werd er zo her en der wat verf uitgewisseld.

De top 2 liep langzaam verder weg en Tim werd ingelopen door Dave de Bruin en Roy Ton. Tim blijkt dezelfde kwaliteiten te hebben als Lewis Hamilton… iets met knopjes. Bij het opkomen van het rechte stuk drukte hij op de pitlimiter i.p.v. DRS met als gevolg dat Dave hem gemakkelijk voorbij kon steken. Iets later zag ook Roy zijn kans schoon en verwees Tim naar P5.
Dave had aardig de sokken erin en toen Raymond zich in de laatste bocht verremde, zat Dave weer dichtbij, hoewel net buiten schootsafstand. Ook Roy bleef in de buurt.
Tegen de helft van de race spinde Dave, zodat Roy P3 in de schoot geworpen kreeg. Dit bleef zo tot het einde van de race: Luc P1, Raymond P2 en Roy P3.

Voor het klassement betekent dit, dat Luc na 7 races leidt met 181 punten. Raymond bezet de tweede plaats op 6 punten afstand.Menno staat met flinke afstand (99 punten) op P3.

Volgende week wordt de topsnelheid van de DTM benaderd op Monza, the temple of speed…