DTM Cup R3: Zolder

Het DTM-circus was voor deze race afgereisd naar het Belgische Zolder. I.v.m. de meivakantie had iedereen twee weken de tijd om te trainen op deze prachtige baan. Nadeel waren de krappe track-limits, vooral in beide chicanes. Ook een nadeel (maar dat hep ook z’n voordeel) was de DRS. Door een voudje in de track was DRS overal te gebruiken. Daarmee kun je erg hard rijden, maar zodra je alleen maar naar het stuur kijkt, heb je zomaar een Russelltje…

Na de kwalificatie was duidelijk dat Raymond Makkus het snelste was over 1 ronde (maar we hebben allemaal “in het eggie” gezien dat je daar niet zomaar de race mee wint). Op ruim een halve seconde zat Jacco Visser met vlak daarachter Luc Servais. Ook de rest van het veld (totaal waren er 17 auto’s) zat zeer dicht op elkaar.

Dan de race… Bocht 1 was direct het Waterloo voor het duo vooraan. Doordat er contact was, konden beiden niet meer sturen en schoven ze eraf. Makkus kon in het middenveld verder en Visser zat vrij ver achteraan. In de bochten daaropvolgend waren er diverse incidenten met diverse auto’s. Daar volgde één uitvaller door, de rest kon door.
Ondertussen was Dave de Bruin er, als de spreekwoordelijke derde hond, met het been vandoor.

Tijdens de race bleek hoe lastig het is om op deze smalle baan in te halen. Er werd zeer close geraced maar met niet zoveel inhaalacties. Je moest er zijn als een ander een foutje maakte.

Zoals gezegd was het de Bruin op kop; dat deed hij met Luc Servais in zijn kielzog. Na enkele rondes wist Servais hem te verschalken waarna deze tot aan het einde een riante voorsprong op bouwde. Die voorsprong had hij op Makkus, die zich toch weer naar voren had weten te knokken. Roy Ton eindigde knap op P3, nadat hij van P6 was gestart.

In het klassement gaat het vooral tussen Raymond Makkus en Luc Servais. Eerstgenoemde gaat aan de leiding met precies 80 punten, gevolgd door Luc met 78 punten. De overige rijders staan op ruime achterstand die moeilijk in te lopen zal zijn. Maar, niets is zeker, want als beide koplopers een keer meer tegenslag hebben, komen er zomaar meer kanshebbers bij.