DTM Cup R2: Norisring

Dit korte circuit (ruim 2 km) staat vast op het programma van de DTM; een goede reden er om ook met Exclusive Racing Series te starten. Er is ook lekker getraind; iemand had maar liefst 243 laps gereden!!!

Dan de kwalificatie. Zoals altijd 30 minuten waarbij gestart wordt met een volle tank. Er kan wel steeds gepit worden voor vers rubber, zodat naarmate de tijd verstrijkt, de tijden sneller worden door de leger wordende tank. Uiteindelijk was het Jacco Visser die de pole veroverde met 47.730. P2 was voor Luc Servais met 47.827 en P3 ging naar Bauke Bouma met 47.849. Deze tijden zeggen niet zoveel als je weet dat de P16 nog binnen een seconde van de P1 zat!

Hoewel bocht 1, 2 en 3 een flink risico zijn met zo’n vol veld (21 auto’s) verliep de start relatief goed. Uiteraard werd er wat lak uitgewisseld, maar dat hoort bij deze klasse. Voorin had Luc Servais direct de koppositie in handen (waarna hij de hele race controleerde). Daarachter waren constant overal gevechten, soms met 4 auto’s tegelijk. Dat is natuurlijk ook een logisch (en prettig) gevolg van dit korte baantje, maar het zorgde ervoor dat vrijwel iedereen een leuke race had.

Zoals gezegd, Luc Servais kwam als eerste over de finish. Raymond Makkus reed een zeer solide race; gestart op P5 en geëindigd op P2. P3 was voor Bauke Bouma, de plaats waar hij ook gestart was. Het leuke van het huidige systeem is dat er punten te verdienen zijn t/m P15. De wil om te finishen blijft voor iedereen aanwezig.

Na een rustweek is het op 12 mei de beurt aan het virtuele circuit van het Belgische Zolder.