Daniel Bijl Kampioen BTCC

Met nog één BTCC race te gaan mag Daniel Bijl zich al kampioen noemen van het ERS BTCC kampioenschap! Bijl is een oudgediende binnen het sim racen. Bijl heeft in vroegere jaren ook al deelgenomen aan ERS kampioenschappen maar heeft daarna zijn simstuur aan de wilgen gehangen. Na een aantal jaar begon het sim racen toch weer te kriebelen en heeft het simstuur weer gevonden. Bijl besloot terug te komen op het oude ERS nest en met succes. Bijl schreef zich in voor het ERS BTCC kampioenschap en wist de eerste race gelijk op zijn naam te schrijven, wat een comeback voor hem.

Inmiddels heeft Bijl diverse BTCC races op zijn naam geschreven en kreeg maar mondjesmaat tegenstand van onder andere Menno Kuijvenhoven, Tim de Ruig en Dennis Berends. Oud kampioen Luc Servais heeft dit seizoen verstek laten gaan om zich weer volledig op te kunnen laden voor het ERS seizoen 2023-1 dus daar hoefde Bijl zich ook niet druk om te maken. Met nog één race te gaan op Portimao wordt er wederom gevreesd voor de sterke rijkunsten van Bijl.

Dat er in de laatste race nog gestreden moet worden lijkt wel duidelijk als we kijken naar de stand. Berends staat met 154 punten 1 punt voor op Kuijvenhoven, de nummer drie van het kampioenschap. Op de vierde plaats staat de Ruig en heeft 19 punten achterstand op Kuijvenhoven. Het zal voor de Ruig een hele klus worden om de tweede plaats te bemachtigen en is daarvan ook afhankelijk van de resultaten van Berends en Kuijvenhoven. Kortom, er zal nog een hoop gaan gebeuren op Portimao.

Dan weer even terug naar de ERS kampioen Daniel Bijl. Dat hij sterk is met een BTCC is inmiddels bewezen maar of hij dat ook is in een Porsche GTE moet nog maar afgewacht worden. Volgend jaar zal de ERS league weer de Porsche GTE in gaan zetten, een garantie voor succes. Meer informatie zal binnenkort verschijnen op de website, Discord en social media. Houd dit dus in de gaten.

Zoals gezegd moet er nog één BTCC race avond afgewerkt worden alvorens dit ERS jaar erop zit. Nou ja, het zit er nog niet helemaal op want op woensdag 28 december zal er nog een fun race plaatsvinden met de Alfa Romeo Guiletta. Deze race avond is voor iedereen toegankelijk zonder inschrijving en is natuurlijk gratis!