BMW Cup R7: Istanbul

De laatste race van de BMW M4 werd verreden op het circuit van Istanbul Park. Mooi om te zien dat er 19 rijders op af gekomen waren. Net als eerdere banen, was ook deze erg zwaar voor de banden. Twee snelle ronden in de kwalificatie was eigenlijk al niet te doen. Dat betekende dat er maximaal drie pogingen gedaan konden worden. Leider van het klassement, Luc Servais, kwam met een 1:45.411 als beste uit deze sessie. Op slechts 5 honderdste (1:45.462) zat Dennis Berends (derde in het klassement) en weer 5 honderdste daarachter Dave de Bruin. Raymond Makkus, de nummer twee in het klassement, liet wat tijd liggen en moest de sprintrace aanvangen vanaf P5.

Tijdens de sprintrace gaf Servais de leiding niet uit handen en finishte als eerste. De Bruin en Berends wisselden tijdens de race van positie en completeerden het podium. De eerder genoemde Makkus behield zijn P5; Robert Bakker reed een strakke race door zich op P4 te nestelen na een start van P7.

Na het gebruikelijke omkeren van de finish-volgorde van de eerste acht van de sprintrace, was de Pole-position van de hoofdrace voor Tim de Ruig. Jacco Visser startte vanaf P2 en Roy Ton vanaf P3. De eerste laps wist de Ruig de leiding te behouden, maar uiteindelijk kon hij de druk van de snelle jongens niet aan. Dave de Bruin reed zijn BMW naar de leiding met Luc Servais in zijn kielzog. Laatstgenoemde probeerde een undercut die in eerste instantie leek te werken, zodat hij na de pitstops aan de leiding reed. Echter, de banden sleten zo snel dat het voordeel snel verdween en de Bruin de kop weer overnam. In deze volgorde reden beiden over de finish. De Ruig behield zijn P3.

In het eindklassement is Luc Servais wederom ERS-World Champion met 186 punten. Raymond Makkus heeft de tweede plaats behouden, maar wel op een respectabele achterstand van 19 punten (167 punten). De derde plaats is voor Dennis Berends met 159 punten. De BMW heeft gezorgd voor close racing met veel mooie momenten en een vol startveld. Eigenlijk wel jammer om afscheid te moeten nemen. Maar de opvolger is ook een mooie: de Tatuus. weer een open wheeler waarvan wij hopen dat er lekker mee geracet gaat worden bij Exclusive Racing Series. Maar voor die tijd hebben we op 29 december nog een prachtig evenement: een F1 race op, waar anders, op het circuit van Yas Marina.

De Crew van ERS wenst iedereen fijne feestdagen!