BMW Cup R6: Monza

De afgelopen weken hebben heeft Exclusive Racing Series flink wat nieuwe aanwas gekregen. Super gaaf! Dat resulteerde in een mooi startveld van 20 rijders. In de practice zagen we al tijden in de 1.41 dus zou dat in de kwalificatie ook mogelijk moeten zijn. En uiteraard kwam die gedachte uit. Pole position voor de sprintrace was voor Dennis Berends met een 1:41.246. P2 was voor Menno Kuijvenhoven op 5 honderdsten. Voor Menno (die normaal altijd snel was bij ERS) was het een van de eerste keren – zo niet de allereerste keer – dat hij met de BMW M4 op de eerste rij mocht starten. Twee honderdsten achter Menno was P3 voor Jacco Visser. De top 3 zat dus binnen 1 tiende. Overigens zat het hele veld binnen 3 seconden! Heel vet allemaal!

De sprintrace kende wat ‘momentjes’ voor deze en gene. Naast het veelvuldig uitwisselen van verf (wat heel goed kan met deze auto’s) waren er helaas vier uitvallers te betreuren. Een behoorlijke crash werd veroorzaakt door Dave de Bruin en Johan van Doren die de situatie verkeerd leken in te schatten op het rechte stuk. Zij schoven tegen Luc Servais aan die daardoor middels een dubbele salto met flik flak door de eerste chicane schoof en daar o.a. Rolf Baas T-bonede (is dat goed Nederlands?). Voor Servais was dit einde race en waarschijnlijk had Baas hierdoor een lastige race verder. Vooraan was Kuijvenhoven iets terug gevallen, waardoor de kop werd gevormd door Berends, Visser en Bauke Bouma. Ongeveer halverwege de race wisselden Berends en Visser beiden van positie. Visser wist Berends daarna buiten de DRS te houden. Helaas voor hem bleek zijn team te weinig brandstof te hebben meegegeven, waardoor hij de laatste 3 laps enorm moest sparen. Dat gaf Berends de mogelijkheid om de koppositie weer over te nemen en als eerste te finishen. Bouma kwam net wat meters te kort om hem ook voorbij te kunnen steken.

Omdat er een reversed grid is voor de top 8, als startvolgorde van de hoofdrace mocht ‘Rookie’ Alex Louter vertrekken vanaf pole. Overigens een keurige prestatie in zijn allereerste race bij www.exclusiveracingseries.nl. Tim de Ruig stond naast hem op P2 en Menno Kuijvenhoven op P3. Dat Louter bezweek onder deze druk was geen verrassing, maar zeker ook geen afgang. Kuijvenhoven kon de koppositie overnemen en Dave de Bruin settelde zich op P2 na een start vanaf P10. Het podium werd gecompleteerd door Robert Bakker na een zeer solide race.

Omdat Luc Servais deze avond punten heeft laten liggen, is de stand in het klassement een stuk spannender geworden.
Luc Servais: 152
Raymond Makkus: 144
Dennis Berends: 135

Volgende week op Istanbul Park alweer de laatste race met deze geweldig rijdende BMW M4. Er wordt mooi close mee geracet en in principe is wat contact goed te managen! Mocht je dit lezen en ook graag mee willen rijden, meld je aan op een van onze sociale mediakanalen.