BMW Cup R4: Red Bull Ring

Bij ons helaas geen oranje gevulde tribunes, maar wel een opkomst van 18 rijders. Voor de race nog even wat extra spanningsopbouw omdat rFactor2 had besloten een update door te geven, vlak voor aanvang van de kwalificatie. Degenen die later in de server kwamen, kregen door deze update een mismatch met de server. Dus moest de server ook worden geupdated, net als iedereen die rF2 opnieuw moest opstarten.

Eén van onze rijders, Cor van der Kreeke, waarschijnlijk de ‘baanoudste’ van vanavond, had iets van een verbindingsfout en kon tijdens de kwalificatie geen tijd zetten, waardoor hij bij de start de rode lantaarn mocht dragen. Dave de Bruin reed naar P1 met 2 duizendste (0,002 sec) voorsprong op Luc Servais, de huidige leider in het kampioenschap. Op 3 tiende was het Dennis Berends, die ook nog eens zijn verjaardag vierde vandaag. Overigens zaten de eerste twaalf binnen een seconde! Hoezo spannend kampioenschap?

Tijdens de sprintrace kon de Bruin zijn pole niet verzilveren; die was uiteindelijk wederom voor Servais. De tweede plaats was voor Raymond Makkus, die gestart was vanaf P7. Bauke Bouma reed zijn virtuele bolide naar P3, terwijl hij gestart was vanaf P11. Uiteraard knap van beide heren, maar zij werden wel geholpen door de diverse slippertjes van anderen; de BMW kan aardig listig zijn als je plots op het gas gaat. Ook wel vermeldenswaard is dat van der Kreeke zijn verantwoordelijkheid heeft behouden en de eerder genoemde rode lantaarn heeft meegenomen naar de finish.

Na een pauze van 5 minuten was het tijds voor de hoofdrace van 40 minuten, waarbij de eerste 8 van de sprintrace worden omgedraaid voor de start. Dat betekende dat Sander Bouma zijn BMW vooraan mocht neerzetten bij de start met achter hem Roy Ton en daarachter Jos van der Sterren. Net als bij de sprintrace waren hier ook enkele schermutselingen in de eerste bochten, waardoor er heel wat plaatsen werden gewisseld. Ook gedurende de race waren er wat spinnetjes zo her en der; de race kende helaas 3 uitvallers. Zo niet Bauke Bouma, die na een steady race als eerste over de meet kwam. Daarachter was het Menno Kuijvenhoven die heel knap van P16 was komen oprijden naar de tweede plaats. Maar Menno kennen we dan ook als een heel snelle jongen! Het laagste plankje van het ereschavot was voor Robert Bakker.

In het klassement heeft Luc Servais de eerste plaats behouden; hij heeft nu 18 punten voorsprong op Raymond Makkus. Makkus heeft dan weer 13 punten voorsprong op Dennis Berends. Het is best spannend in het hele veld; maar dit is dan ook een wagen waar heel lekker en close mee kan worden geraced.

Volgende week rijden we op Suzuka… kan niet wachten!