BMW Cup R3: Norisring

De Norisring in Neurenberg… wat moet je er van zeggen? De een vindt hem geweldig en de ander vindt het niks. Toch waren er 15 rijders op deze race afgekomen. De kwalificatie werd gewonnen door Dave de Bruin met een ongelofelijke 0:47:394, op 3 tienden van Raymond Makkus. Achter Makkus was het Menno Kuijvenhoven op slechts 5 duizendste.

De start van de sprintrace verliep redelijk vlekkeloos; zolang je het uitwisselen van lak maar niet meetelt. Later waren er wel ‘momentjes’ bij diverse rijders. Gedurende de eerste fase van de race kon Makkus de P1 overnemen van de Bruin, maar even later hadden beiden contact waarbij Makkus spinde en de Bruin dus weer op P1 terecht kwam. Deze plek stond hij niet meer af, hoewel Luc Servais (gestart vanaf P4) hem dicht op de huid zat (of op de diffuser, zeg maar). Dennis Berends was komen opstomen vanaf P7 en finishte als derde van deze korte sprintrace.

De hoofdrace kende een valse start door een verkeerde server instelling. Na het verhelpen hiervan kon Bas Riemenschneider op het gas gaan vanaf P1. De eerste 8 van de sprintrace starten namelijk in omgekeerde volgorde voor de hoofdrace. Raymond Makkus startte vanaf P2 en Jos van der Sterren vanaf P3. In de hoofdrace moet een pitstop gemaakt worden, zodat strategie ook nog kan meespelen; de een doet dat vroeg in de race en de ander erg laat. Uiteindelijk was deze race prooi voor Raymond Makkus. Dave de Bruin had vanaf P7 een goede race gereden door op P2 te eindigen en Dennis Berends kwam vanaf P6 en eindigde op P3.

Door dit alles behoudt Luc Servais de leiding in het klassement met 96 punten. dennis Berends heeft goede zaken gedaan en staat met 82 punten op de tweede plaats. De derde plaats is voor Raymond Makkus met 72 punten. P4 heeft een flinke achterstand, maar t/m P9 zit daar maar 10 punten verschil tussen; heel spannend.

Volgende week is de Oostenrijkse A1-Ring aan de beurt. Lijkt mij een heel mooie baan voor de BMW M4.