Aankondiging VEC R9: 24H Le Mans

Beste lezers en ERS leden… Het is een poosje stil geweest op social media maar dit is niet zonder reden. Aanstaande zaterdag gaat er weer geracet worden en dit is niet zomaar een race. Het evenement van het jaar, de 24 uur van Le Mans!
Dit is de reden waarom het wat stiller was want de crew van ERS is niet alleen bezig met het runnen van de fantastische ERS league maar rneemt ook deel aan het Virtual Endurance Championship met twee LMP auto’s. Dit evenement heeft veel voorbereiding nodig vandaar dat de crew weinig van zich heeft laten horen.

Het ERS VEC team staat, zoals bij de meeste wel bekend, met twee teams aan de start in het VEC kampioenschap.
Raymond Makkus, Luc Servais en Michel Gulpen in één team en Bauke Bouma, Jacco Visser en Sander Bouma vertegenwoordigen het andere team.
Drie man per team betekent dat het een zware race gaat worden omdat er toch ook voldoende rust genoten moet worden.
Afgelopen zaterdag was de kwalificatie waarin het nog best lastig was om een goede tijd neer te zetten, bij Servais begon de kwalificatie wat moeizaam maar wist in de laatste ronde nog een beste knappe tijd neer zetten en pakte de 9de plek op de grid.
S. Bouma had de gehele kwalificatie veel moeite om een goede tijd neer te zetten. Een mix van verkeer en kleine foutjes zorgden ervoor dat er voor S. Bouma slechts een 16de plek in zat. Met de gedachte dat dit een 24 uurs race is kijkt S. Bouma vol vertrouwen naar de race er kan en zal nog genoeg te winnen zijn.

Een leuk nieuwtje is ook dat wij de race live zullen streamen op Discord. Beide teams zijn dus te volgen. Ga middels de volgende link naar ons Discord kanaal: Discord. Ga naar het spraakkanaal en kies het kanaal ‘VEC Le Mans 2021’.

Afgelopen woensdag vond de zesde race op de Lausitzring plaats met het ERS DTM kampioenschap. Het blijft nog steeds onnoemelijk spannend in de strijd om de eeuwige DTM roem.
Luc Servais en Raymond Makkus nemen een voorsprong in het kampioenschap en zitten elkaar op de hielen. Daarachter is de strijd inmiddels ook in alle hevigheid losgebarsten tussen Kuijvenhoven, Berends de Bruin en Ton.
Servais kon vanaf pole beginnen, Berends zette een heel mooie kwalificatie resultaat neer en startte vanaf de 2de plek. Makkus vond het nodig het nodig om zijn auto zodanig te beschadigen dat hij vanaf de 13de plek moest starten.
De eerste bocht was een bottleneck maar er gebeurde niks schokkends daar.
Servais en Berends konden afstand nemen van de rest van het veld en kwamen ook in de volgorde over de streep. Na een aantal mooie gevechten kwam Makkus toch nog als derde over de streep. Kuijvenhoven nam de 4de plek voor zijn rekening.
De Baar en Smeitink kwamen als 5de en 6de over de finish en zijn blij met hun resultaat.
Servais leidt op dit moment het ERS DTM kampioenschap met 1 punt voor Makkus. Op de derde plaats staat Kuijvenhoven met 83 punten.

Volgende week staat Donington op het programma!