Aankondiging: 2023-2 McLaren Cup

Met het kampioenschap 2023-1 alweer achter de rug is het natuurlijk tijd om het volgende ERS seizoen aan te kondigen. Welkom bij ERS 2023-2!

We merken dat de GT-wagens het goed doen binnen onze cirkel. Daarom trekken we deze lijn dit seizoen ook door, en gaan we rijden met de straaljager-ogende McLaren 720S GT3! Met deze 510pk sterke Twin Turbo V8 is close racing gegarandeerd. Deze brute bak is ontwikkeld door rFactor2 en vind je in de Steam Store. Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten zal er gereden worden met een gesloten setup, dus gelijke kansen voor iedereen! De race avond zal bestaan uit een sprintrace en een hoofdrace, of een endurance race. Een mooi avondvullend programma dus!

De ERS kalender zal bestaan uit 9 races waaronder 2 endurance races in hetzelfde format als in kampioenschap 2023-1. Check de kalender welke races dit betreft.

Het kampioenschap zal aanvangen op woensdag 10 mei 2023 en zal eindigen op woensdag 5 juli 2023. Uiteraard zal er wekelijks op de woensdag gereden worden zoals jullie van ons gewend zijn. De kalender en meer info over de competitie vind je hier.

Deelname aan dit kampioenschap is geheel gratis met uitzondering van de betaalde rFactor 2 content. De McLaren 720S GT3 is betaalde content, evenals de circuits Sebring en Spa-Francorchamps welke zelf aangeschaft dienen te worden.

Tevens nieuw dit seizoen: meedoen is kans maken op prijzen! Klasseer jij je aan het eind van het seizoen binnen de top 3? Dan kun je de volgende prijzen winnen:

  1. LED Matrix voor je simracing rig (gemaakt en gesponsord door Daniel Bijl, waarvoor ook via deze weg nogmaals dank Daniel!)
  2. Een set simracing handschoenen
  3. 4 kabelclips en koptelefoonhouder voor je simracing rig

Maak een account aan op onze website en schrijf je op deze pagina in het voor het kampioenschap. Uiteraard mogen er weer eigen skins ingeleverd worden. Dit kan via hetzelfde inschrijfformulier. Let op, de deadline voor het inleveren van een eigen skin is 30 april 2023 23:59 uur.

Bezoek ook eens onze Discordserver, en wie weet tot snel op de baan!

International drivers are of course also welcome!