2023-3: De kop is eraf!

De eerste race van het ERS 2023-3 kampioenschap op Monza is gereden en wat was het onnoemelijk spannend. 19 rijders stonden aan de start waarbij Daniel Bijl met drie tienden voorsprong de pole position pakte voor Dave de Bruin en Menno Kuijvenhoven.

De sprintrace moest worden gestart met een reversed grid van de top 8. Dit betekende dat Nico Maimo op pole position startte voor Wayne Tammer en Dennis Berends. Het waren verraderlijke omstandigheden op het circuit Monza omdat de regen met bakken uit de lucht kwam zetten. In de regen rijden vergt andere kwaliteiten van de coureur waarbij er vaak andere coureurs boven komen drijven. Niemand minder dan Tim de Ruig reed naar de overwinning toe voor Daniel Bijl en Dave de Bruin.

De hoofdrace werd onder droge omstandigheden afgewerkt waarbij we mooie gevechten hebben gezien met name op de rechte stukken. Uiteindelijk ging Dave de Bruin met de overwinning er vandoor voor Daniel Bijl en Raymond Makkus.

De Bruin en Bijl hebben het name goed voor elkaar in het kampioenschap. De Bruin leidt het kampioenschap met 21 punten voor Bijl met 19 punten en de Ruig met 14 punten. De puntentelling is iets aangepast ten opzichte van de vorige ERS seizoenen. Zo hoopt de ERS crew dat het kampioenschap nog spannender wordt.

Met nog 7 races te gaan kun jij nog steeds deelnemen aan het kampioenschap. Schrijf jezelf in via de kampioenschapspagina en bezoek ons via Discord.